Leraar worden?

Interesse in een carrière voor de klas? Kijk voor meer informatie over werken in het onderwijs bij de Vraag en antwoord op Rijksoverheid.nl.

Benieuwd welke route voor u het handigst is? Bekijk uw opties door de 25 vragen en antwoorden over werken in het onderwijs te lezen of de checklist word leraar in te vullen.

Regionale contactpunten en invalpools

In heel Nederland zijn diverse regionale invalpools waar u zich bij kunt inschrijven. Op de website van Ruim baan voor PO vindt u een overzicht van deze regionale invalpools

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan? Informeer dan bij de contactpunten in uw regio.

Word leraar in het vo

De website wordleraarinhetvo.nl is een website voor iedereen die leraar wil worden in het voortgezet onderwijs. Op basis van uw achtergrond, zoals opleiding en eventuele werkervaring, vindt u informatie over hoe u leraar kunt worden. Verder biedt deze site informatie over het voortgezet onderwijs, het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Laat u verder inspireren door de praktijkverhalen en de informatie over uw mogelijk toekomstige werkomgeving.