Leraar worden?

Interesse in een carrière voor de klas? Kijk voor meer informatie over werken in het onderwijs bij de Vraag en antwoord op Rijksoverheid.nl.

Benieuwd welke route voor u het handigst is? Bekijk uw opties door de 25 vragen en antwoorden over werken in het onderwijs te lezen of de checklist word leraar in te vullen.

Regionale contactpunten en invalpools

In heel Nederland zijn diverse regionale invalpools waar u zich bij kunt inschrijven. Op de website van Ruim baan voor PO vindt u een overzicht van deze regionale invalpools

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan? Informeer dan bij de contactpunten in uw regio.

Onderwijsloket voor al uw vragen over werken in het onderwijs

Hoe komt u in het onderwijs terecht als u al jaren in een andere sector werkt? En hoe zit dat als u (net) bent afgestudeerd? Hoe is de werkdruk? Wat verdient u? Als u overweegt om in het onderwijs te gaan werken, hebt u veel vragen. Op het net geopende Onderwijsloket vindt u antwoorden.

Het Onderwijsloket verzamelt en publiceert alle relevante informatie over werken in het onderwijs, bijvoorbeeld over lerarenopleidingen, arbeidsvoorwaarden en salaris en subsidiemogelijkheden. Als u wilt weten hoe u met uw achtergrond leraar kunt worden en welke opleiding - van pabo tot zij-instroom - u nodig hebt, kunt u bij het Onderwijsloket terecht. U leest daar ook ervaringen van mensen die de overstap al hebben gemaakt en  u krijgt persoonlijk advies. Zo ontdekt u wat voor u de beste route is naar het onderwijs, weet u precies wat u kunt verwachten en welke stappen u kunt nemen.

Het Onderwijsloket is een initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU), in samenwerking met Stichting Trainees in onderwijs.

Word leraar in het vo

De website wordleraarinhetvo.nl is een website voor iedereen die leraar wil worden in het voortgezet onderwijs. Op basis van uw achtergrond, zoals opleiding en eventuele werkervaring, vindt u informatie over hoe u leraar kunt worden. Verder biedt deze site informatie over het voortgezet onderwijs, het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Laat u verder inspireren door de praktijkverhalen en de informatie over uw mogelijk toekomstige werkomgeving.

Leraar worden in Zuid- en Midden-Limburg?

Wilt u leraar worden in de regio Zuid- en Midden-Limburg? Op de website ikbenleerkracht.nl vertellen leraren wat ze zo mooi vinden aan hun vak en waardoor zij eerder de stap naar het onderwijs maakten. Ook leest u verhalen van leraren die overgestapt waren naar een andere branche, maar toch weer terugkeerden in het basisonderwijs. Ten slotte vindt u op de website verhalen van leraren die bia het zij-instroomtraject in het onderwijs terecht zijn gekomen.