Wijziging regeling SOOL

Goed nieuws voor onderwijs ondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs. De regeling SOOL (Subsidieregeling onderwijsassistenten opleiding tot leraar) wordt namelijk gewijzigd. Vanaf nu kunnen ook onderwijsondersteunende personeelsleden in het voortgezet onderwijs via hun schoolbestuur subsidie aanvragen om een lerarenopleiding te volgen.

Goed nieuws voor onderwijs ondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs. De regeling SOOL (Subsidieregeling onderwijspersoneel opleiding tot leraar) wordt namelijk gewijzigd. Vanaf nu kunnen ook onderwijsondersteunende personeelsleden in het voortgezet onderwijs via hun schoolbestuur subsidie aanvragen om een lerarenopleiding te volgen. 

Het voortgezet onderwijs heeft een groot personeelstekort. Om goed onderwijs te kunnen bieden, is het belangrijk dat we voldoende goede leraren hebben. Onderwijsondersteunende personeelsleden die graag de opleiding tot leraar willen volgen, willen we daarom graag een tegemoetkoming bieden om het volgen van een lerarenopleiding laagdrempeliger te maken. Via de regeling krijgt het onderwijsondersteunend personeel een tegemoetkoming in de studiekosten en studieverlof bij het volgen van de opleiding tot leraar. Voor meer informatie over de regeling kunt u naar de website van DUS-I gaan.