Lancering van het dashboard onderwijsarbeidsmarkt

Wil je meer inzicht in de arbeidsmarktcijfers van jouw regio?

Het dashboard onderwijsarbeidsmarkt staat live en helpt je verder!

Het dashboard onderwijsarbeidsmarkt ondersteunt in het maken van een goede analyse van de problematiek in de eigen regio en interventies om die problemen aan te pakken.

We nodigen je graag uit voor de lancering van het dashboard onderwijsarbeidsmarkt op dinsdag 16 april 2024. De lancering vindt digitaal (via MS-Teams) plaats en duurt van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Dashboard onderwijsarbeidsmarkt als bron van informatie

Het dashboard is dé tool om te gebruiken als basis voor het formuleren van doelen en ambities en is ook een handige bron van informatie om in de regio het gesprek aan te gaan. Binnen het dashboard is het mogelijk om informatie te vinden over thema’s als werkgelegenheid, personeel, arbeidsmobiliteit, leerlingen, scholen, schoolbesturen en lerarenopleidingen. Met de komst van de onderwijsregio’s is het mogelijk om in de toekomst alle informatie op deze schaalgrootte te filteren. Het dashboard biedt tal aan mogelijkheden om cijfers met elkaar te vergelijken op een van de bovenstaande thema’s.

Het programma van de lancering

De digitale inloop start om 15.50 uur, en we starten om 16.00 uur met het programma.

Tijdens de lancering worden de volgende onderwerpen besproken, en hebben de aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen:

  • Het doel van data en kennis bij het terugdringen van het personeelstekort in het onderwijs
  • Demonstratie van het dashboard
  • Samen optimaliseren en doorontwikkelen

Praktische informatie

Aanmelden
De lancering vindt digitaal plaats op dinsdag 16 april 2024, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Jezelf aanmelden om bij de lancering aanwezig te zijn, kan door een e-mail te sturen naar de Dienstpostbus van de Realisatie-Eenheid via: realisatieeenheid@minocw.nl. Heb je jezelf aangemeld? Dan ontvang je op maandag 15 april 2024 de link naar de Teamsmeeting om toegang te krijgen tot de digitale ruimte.

Vragen tijdens de lancering
Heb je tijdens de lancering een vraag over de inhoud van de presentaties? Gebruik dan de chat om je vraag te stellen. Mochten we er niet aan toekomen om alle vragen mondeling te beantwoorden, dan zorgen we voor een schriftelijk antwoord op de openstaande vragen.

Contact bij vragen
Heb je een vraag over de opzet of inhoud van de lancering van het dashboard? Dan horen we dat graag! We zijn bereikbaar via de Dienstpostbus van de Realisatie-Eenheid: realisatieeenheid@minocw.nl.