Aan de slag in het Rotterdamse onderwijs

De Onderwijsregio Rotterdam Primair Onderwijs is hard aan de slag om meer nieuwe collega’s te interesseren voor een baan in het onderwijs of de kinderopvang. De aangesloten schoolbesturen, vakbonden, lerarenopleidingen, de kinderopvangorganisaties en de gemeente Rotterdam gaven hier invulling aan met een succesvolle bijeenkomst voor carrièreswitchers. De bijeenkomst op 31 januari 2024 liet zien dat veel aanwezigen overwegen om de stap naar het onderwijs te maken.

Inzicht in de overstap

De bijeenkomst liet zien dat er voor carrièreswitchers naar het onderwijs of de kinderopvang veel mogelijk is. Zo kregen deelnemers goed inzicht in hoe zo’n overstap eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Om een beter beeld te krijgen van de route en het vak werden er tijdens de bijeenkomst presentaties gegeven, konden deelnemers oriënterende gesprekken voeren over hoe het is om te werken op een school of opvanglocatie in de regio en wat ervoor nodig om daar te komen. Belangrijk onderdeel hiervan is ook de begeleiding naar een mooie, nieuwe werkplek. 

Gezien de grote opkomst van geïnteresseerden en de vele positieve reacties was het initiatief van de samenwerkende partijen een succes. Alle ingrediënten om als potentiële zij-instromer goed geïnformeerd en weloverwogen de carrièreswitch naar het onderwijs te kunnen maken, waren deze avond aanwezig. 

Bekijk hier een kort videoverslag van de avond in Rotterdam:

Wil je meer weten over de aanpak van andere onderwijsregio’s? Via deze link vind je een overzicht van alle onderwijsregio’s in beeld.