Belang van goed onderwijs staat centraal in onderwijsregio Achterhoek Veluwezoom

Onderwijsregio in beeld

Als een van de voorloper onderwijsregio’s richt onderwijsregio Achterhoek Veluwezoom zich in het bijzonder op het afstemmen van vraag en aanbod van onderwijspersoneel in het voortgezet onderwijs en het voorkomen van kwantitatieve en kwalitatieve personeelstekorten. Hiertoe intensiveert de regio Achterhoek Veluwezoom de samenwerking die er al lange tijd is.

Leerlingen lopen de school binnen
Beeld: Onderwijsregio Achterhoek Veluwezoom

In deze onderwijsregio staat het beste onderwijs voor de leerlingen centraal. Niet het belang van de school staat voorop, maar dat van goed onderwijs. Om dat te behouden, willen zij gemotiveerd en professioneel onderwijspersoneel opleiden, begeleiden en ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling als leraar, teamleider, schoolleider en/of onderwijsondersteuner.

Concreet wordt daarbij gefocust op de samenwerkingen tussen vo-scholen, onder meer zodat:

-    Er vaste aanstellingen kunnen worden aangeboden met keuze uit verschillende onderwijsconcepten en een acceptabele reisafstand
-    De opleiding en ontwikkeling van (nieuwe) docenten en leidinggevenden optimaal is
-    Startende docenten een soepele overgang met passende begeleiding krijgen
 

Samenwerking in onderling vertrouwen past bij Achterhoek Veluwezoom.

Wil je meer weten over de aanpak van het personeelstekort in onderwijsregio Achterhoek Veluwezoom? Hieronder vind je het portret van de regio.

Wil je meer weten over de andere onderwijsregio’s? Via deze link vind je een overzicht van alle onderwijsregio’s in beeld.

Elke week lichten we een onderwijsregio uit. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste inzichten en ontwikkelingen van de onderwijsregio’s? Volg ons ook op social media!