Podcast Zin in lesgeven: Langstuderen

In de nieuwe aflevering van de podcast Zin in lesgeven staat het thema langstuderen centraal. In het voortgezet onderwijs werken relatief veel leraren die hun studie na 5 jaar nog niet hebben afgerond. Dat is voor de betrokkene, voor de school én voor de hogeschool een probleem. Podcastpresentatoren Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal spreken hierover met Benjamin van Dam, docent geschiedenis, en Sjoerd Hoekstra, begeleider bij opleidingsschool RPO Rijnmond.

Langstuderen

Leraar Van Dam deed 10 jaar over het halen van zijn bevoegdheid als docent geschiedenis. Het leek hem niet belangrijk, want hij kreeg toch wel werk aangeboden op verschillende scholen. Hoekstra heeft hem uiteindelijk geholpen met het behalen van zijn bevoegdheid en is Van Dam inmiddels zelfs bezig met het behalen van zijn tweede bevoegdheid. Hoe zorgt hij ervoor dat dat sneller gaat lukken? En kan de school hem daarbij ondersteunen?