Studenten Educatieve Master Primair Onderwijs in gesprek met minister Dijkgraaf

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf ging op de VU in gesprek met studenten van de nieuwe Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) over hun drijfveren, ideeën en zorgen.

“Met deze nieuwe master willen we bijdragen aan de kwaliteit van het basisonderwijs door de diversiteit in schoolteams te vergroten. De studenten leren vanuit verschillende inhoudelijke perspectieven bij te dragen aan onderwijsverbetering.” aldus projectleider Anne Fleur Kortekaas-Rijlaarsdam.

De nieuwe master, EMPO, wordt door de VU in samenwerking met de UvA en Universiteit Leiden aangeboden. De nieuwe universitaire voltijdopleiding leidt studenten in twee jaar op tot leraar basisonderwijs en is in september ’22 gestart.

Tijdens het gesprek ging minister Dijkgraaf in op de grote schaarste aan goede leraren. “Het zijn leraren die het verschil maken waardoor je leert lezen, rekenen en schrijven, die je een steun in de rug geven als je dat even nodig hebt en die ervoor zorgen dat je na het afronden van je opleiding met zelfvertrouwen kunt gaan solliciteren.

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van de VU hier..