Podcast Zin in lesgeven: omgaan met groenpluk

In de eerste podcastuitzending van het tweede seizoen van Zin in lesgeven staat de problematiek 'groenpluk' centraal. Dit zijn goede studenten van de lerarenopleiding die worden benaderd om hun stage om te zetten in een (tijdelijke) aanstelling. Podcastpresentatoren Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal spreken hierover met Els de Bock, directeur van het Instituut van Lerarenopleidingen van de Hogeschool Rotterdam, Maarten van Heumen en Maaike Boomstra.

Groenpluk

Maarten van Heumen is zelf een goed voorbeeld van groenpluk. Hij werd in zijn tweede jaar van zijn opleiding als aanwinst aangetrokken voor de school waar hij toen werkte. Voordat hij het wist was hij jaren later fulltime leraar, was hij nooit afgestudeerd en miste hij zijn bevoegdheid al die jaren. Hij is daarna door Maaike Boomstra gecoacht en heeft uiteindelijk toch zijn bevoegdheid gehaald.

Luister de gehele podcast op de website van Voion.