Terugblik RAP-bijeenkomst: lessen voor de toekomst

Op maandag 27 juni vond de vierde RAP-bijeenkomst plaats in het kader van ‘Samenwerken loont’. Welke lessen kunnen we tot nu toe trekken uit de RAP-aanpak? En hoe kunnen regio’s de geleerde lessen inzetten voor verduurzaming van de regionale samenwerking?

Tijdens de bijeenkomst leerden we hoe Hogeschool Arnhem-Nijmegen met haar vijfjarige dubbele lerarenopleiding bijdraagt aan breed inzetbare leraren. Lucas Onderwijs deelde haar ervaringen over de pilot ‘Deeltijd in het Onderwijs’; hoe urenuitbreiding kan bijdragen aan vermindering van het lerarentekort. Het Arbeidsmarktplatform PO schetste de stappen om tot een strategische personeelsplanning te komen. En SchoolpleinNoord vertelde hoe zij als regionaal onderwijsloket het onderwijs in Noord-Nederland wil versterken.

Op de website van het Arbeidsmarktplatform PO is het volledige verslag te lezen van ‘Verduurzamen van de RAP-aanpak: lessen voor de toekomst’ en zijn alle presentaties na te kijken.