Terugblik online kennisevent Voldoende en goed personeel door regionale samenwerking in vier highlights

Hoe draagt samenwerking bij aan de aanpak van het personeelstekort in het onderwijs? Om kennisdeling tussen RAP-regio’s te bevorderen, organiseerden het Arbeidsmarktplatform PO, Voion en SOM op 9 juni het online kennisevent ‘Voldoende én goed personeel door regionale samenwerking’. Een inspirerende bijeenkomst met interactieve deelsessies en interessante lezingen.

Tijdens de bijeenkomst gaven Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance aan de Tilburg University, en Louis Spaninks, directeur van CA-ICT, korte lezingen over de aanpak van het personeelstekort en het belang van duurzame samenwerking. En gingen de deelnemers uiteen in interactieve deelsessies. Wat waren de vier highlights van deze bijeenkomst?

  1. Het belang van organisatienetwerken

  2. Het belang van regionale samenwerking

  3. Begeleiding en behoud van personeel

  4. Regionale loketten en samenwerkingsverbanden in de regio