Mbo en vo werven samen als regionale onderwijswerkgever

SOM, Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO, organiseerde onlangs de kennisdelingssessie 'Mbo in de RAP: van kansen naar uitvoering'. Projectleiders van verschillende regio’s deelden hun ervaringen en discussieerden over de vraag of en hoe er meer samengewerkt kan worden met het voortgezet onderwijs. De deelnemers vinden het prettig om van elkaar te leren en het delen van sterke voorbeelden blijkt weer nieuwe ideeën op te leveren.

De meeste RAP-regio’s waarbij het mbo participeert, zitten nog in de opbouwfase; de zaadjes zitten in de grond en komen tot wasdom. Hoewel veel mbo’s in het begin van het RAP-traject het idee hebben dat de werelden van het mbo en vo op het gebied van personeelsbeleid ver uit elkaar liggen, blijken er gaandeweg veel overeenkomsten te zijn. 

De regio’s Midden-Brabant (hybride docentschap) en Zaanstreek-Waterland (digitaal loket) delen in een longread op de website van SOM twee projecten die inspiratie kunnen bieden.