Win-win met 'StudenteninzetopSchool'

Een landelijk platform van initiatieven die studenten uit het hoger onderwijs inzetten in het voortgezet onderwijs om leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen. Dat is StudentinzetopSchool. De studenten worden vanuit een lerarenopleiding getraind en ondersteund.

Scholen geven aan op welke vakken voor hun leerling ondersteuning nodig is. Vakdocent en student gaan vervolgens met elkaar in gesprek. Als de vraag van de docent is te combineren met het collegerooster van de student, gaan ze met elkaar in zee. Elke student werkt minimaal vier uur per week op school, maar vaak worden dat meer uren. De studenten worden vanuit een lerarenopleiding getraind en ondersteund.

Studenten leren het onderwijs kennen en ervaren direct hoe mooi en belangrijk het is om daadwerkelijk leerlingen (en leraren) te ondersteunen. Met dit initiatief worden studenten enthousiast gemaakt voor het leraarschap en daarnaast helpt de onderwijssector elkaar.