Leraren voor morgen: Uitvoering bestuursakkoord flexibilisering van de lerarenopleidingen

Als lerarenopleider meer recht doen aan de individuele leerbehoefte van de student en de leraar die zich verder wil ontwikkelen? Het ministerie maakt dit met extra geld versneld mogelijk. Lerarenopleidingen van de hogescholen werken onder de naam Leraren voor morgen aan de uitvoering van het bestuursakkoord rondom de flexibilisering van de lerarenopleidingen.

De reeds opgedane kennis en ervaringen rondom flexibilisering op basis van leeruitkomsten wordt met elkaar gedeeld. Landelijke werkgroepen met mensen uit de lerarenopleidingen en het werkveld bereiden de uitvoering van het bestuursakkoord voor. Het begeleiden van flexibele opleidingstrajecten zal mogelijk andere zaken van u als lerarenopleider gaan vragen.

Om u hierbij te helpen kunt u deelnemen aan kennisdeelsessies, professionaliseringsactiviteiten en flexibiliseringsnetwerken. Via uw eigen hogeschool blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Algemene informatie kunt u vinden op de website van Leraren voor morgen. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.