Arbeidsmarktplatform PO brengt informatie hoofdlijnen aanpak lerarentekort in beeld

Arbeidsmarktplatform PO heeft alle arbeidsmarktinformatie over de zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort in kaart gebracht. Van alle zes hoofdlijnen vind je uitgebreide analyses met kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. Zo kun je informatie inzien over bijvoorbeeld de instroom en uitstroom van de lerarenopleidingen, beloning en carrièreperspectief van leraren en het behoud van leraren voor het vak.

Hoe tevreden zijn leraren met hun baan? Wat zijn de redenen van ziekteverzuim onder leraren? En welke obstakels en kansen ervaren zij-instromers voor en tijdens hun opleidingstraject? Aan de hand van onderzoek en statistieken geeft de website hier inzicht in.

Lees meer op de website van het Arbeidsmarktplatform PO