Merel van Vroonhoven over haar stap naar het onderwijs

Merel van Vroonhoven gaf haar baan als bestuursvoorzitter van financiële waakhond AFM op om leraar in het speciaal onderwijs te worden. In een video vertelt Van Vroonhoven wat haar angsten waren om de overstap naar het onderwijs te maken en waarom zij de keuze voor het speciaal onderwijs heeft gemaakt.

‘Ik heb best wel slapeloze nachten gehad om deze stap te maken voordat ik deze keuze maakte. Lukt het financieel, kan ik de overstap om weer leerling te zijn wel aan? Belangrijk uitgangspunt is voor mij altijd geweest dat dat ik betekenisvol kan zijn en doet er dan niet toe hoe andere mensen hierover denken. Als je warm gevoel krijgt bij het onderwijs dan is mijn advies om vooral ervaring op te gaan doen in de praktijk’.

Bekijk de video