Initiatief ‘De baan van het leven’ van start

Werken in het onderwijs is het enige vak ter wereld waar alle aspecten van het leven voorbij komen, waar de basis voor de levens van jonge mensen wordt gelegd. En dat is net zo mooi, confronterend, dankbaar, spannend en soms ingewikkeld als het leven zelf. Dat verhaal, over de kracht van werken in het onderwijs, vertellen leraren, schoolleiders en onderwijsondersteund personeel in het hele land vanaf 13 februari 2020 onder de vlag van Werken in het onderwijs. De baan van het leven.

De baan van het leven

‘De baan van het leven’ is een initiatief van schoolbesturen, schoolleiders, leraren, onderwijsondersteunend personeel, vakbonden, lerarenopleiders en de vier grote gemeenten, samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap*. Geen politieke agenda, maar een oproep aan iedereen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en mbo die wil bijdragen aan het beeld dat werken in het onderwijs het mooiste vak ter wereld is. De video hierboven zet daarvoor de eerste stap.

Omdat het draait om echte leraren, echte leerlingen en echte ervaringen, wordt het verhaal verder verteld door veertien ambassadeurs die zich aan dit initiatief hebben verbonden. Daisy Mertens (lerares op een basisschool in Helmond) en Ismail Aghzanay (leraar Engels op een middelbare school in Rotterdam) bijten het spits af. Daarnaast heeft iedere provincie zijn eigen boegbeeld: iemand met beide benen in de school die zijn of haar eigen verhaal vertelt.

Meedoen?

Wilt u zich ook aansluiten bij dit initiatief? Deel de video’s met vrienden en collega’s op Facebook, Linkedin, Instagram, WhatsApp of in de lerarenkamer. U vindt ze op de socialemediakanalen van de deelnemende partijen en op www.debaanvanhetleven.nl.

Uiteraard zijn uw eigen mooie onderwijsverhalen ook welkom. Deel uw bijdrage met de hashtag #debaanvanhetleven op sociale media en laat aan heel Nederland zien waarom werken in het onderwijs zo mooi, leuk, spannend en grappig is. De mooiste verhalen worden gebundeld op www.debaanvanhetleven.nl. Daar vindt u nu al enkele verhalen van ambassadeurs.

* Deelnemende partijen

PO Raad, VO Raad, MBO Raad, CNV Onderwijs, FvOv, AVS, Vereniging Hogescholen, VSNU, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam en Ministerie van OCW.