Zijinstromers en deeltijdstudenten delen hun ervaringen

Waarom heb je voor het zijinstroomtraject gekozen? Hoe is de begeleiding vanuit school? Hoe zit het met de studielast bij een verkorte deeltijdopleiding? Over deze en meer vragen gingen zo'n veertig zijinstromers en deeltijd-pabo'ers op 13 november in Utrecht met elkaar in gesprek.

Dit gebeurde op initiatief van Merel van Vroonhoven, de oud-bestuursvoorzitter van AFM die dit voorjaar besloot haar baan op te zeggen om leraar te worden in het speciaal onderwijs. Zij volgt momenteel een deeltijdopleiding aan de pabo en wilde van mede-studenten (deeltijd en zijinstroom) horen hoe zij hun eerste stappen in het onderwijs tot nu toe ervaren. Wat gaat er goed? En wat kan beter? Sluit de opleiding aan bij de verwachtingen? En hoe ervaren de leraren-in-spe de begeleiding op de scholen?

Benieuwd naar hun verhaal en wat er met de opbrengst gebeurt? Bekijk dan de video hieronder.

Van Vroonhoven gebruikt de waardevolle input die zij tijdens de gesprekken heeft opgehaald in een advies aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere partijen in het onderwijs, die haar hebben gevraagd als 'Aanjager' de aanpak van het lerarentekort te versnellen en intensiveren.