18 mei Webinar versterking aanpak personeelstekorten in het (v)so/sbo

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Op dinsdag 18 mei organiseert de PO-Raad in samenwerking met de Vereniging Hogescholen, Sectorraad GO en het ministerie van OCW een webinar over de zij-instroom en het flexibel opleiden van onderwijsassistenten tot leraar in de context van het (v)so en sbo. Dit is het tweede webinar uit de reeks over een duurzame aanpak van het personeelstekort in het (v)so/sbo.

In dit webinar komen twee praktijkvoorbeelden aan bod:

  • Martine de Vos (opleidingsmanager LOI) vertelt over de opleiding ontworpen door de LOI en EVC Bureau STERK om onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners op maat op te leiden tot leerkracht. Ze geeft een toelichting over de wijze waarop zij met de werkpraktijk vorm en inhoud hebben gegeven aan een flexibel traject.  
  • Hennie Loeffen (bestuurder bij de Onderwijsspecialisten) vertelt over de zij-instromers bij de Onderwijsspecialisten.

Na de presentaties over deze praktijkvoorbeelden wordt in groepen uiteengegaan om nader in te gaan op het onderwerp. Dit gesprek heeft als doel om nieuwe inzichten op te doen die bruikbaar zijn voor de eigen praktijk en binnen de eigen regionale samenwerking.

Meer informatie

Het webinar vindt plaats op dinsdag 18 mei 2021 van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Heb je een vraag over de webinars? Stel deze aan Machteld Rohn of Jasper Swüste.