27 november Masterclass Regionale samenwerking en regionale mobiliteitsvorming

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Meet-in-office, de Bleek 13 in Woerden

Woensdag 27 november 2019 organiseert Voion voor de toegekende subsidieaanvragen van de subsidie Regionale aanpak lerarentekort in het vo en mbo de masterclass Regionale samenwerking en regionale mobiliteitsvorming. Deze masterclass biedt de nodige verdieping op de aanpak van het lerarentekort in de regio en maakt onderdeel van een reeks masterclasses die zal worden georganiseerd.

Programma

In de plenaire inleiding krijgt u een kijkje in de keuken van de sector Zorg en welzijn. Zowel de zorg als het onderwijs hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Voor beide sectoren is een actieprogramma opgesteld en is een regionale aanpak het uitgangspunt. Wat kan het onderwijs leren van de regionale aanpak van tekorten in deze sector? Geert Jan Buisman, plv. Afdelingshoofd arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en David Huizing van de Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt en Regio+/RAAT verzorgen deze inleiding.

Daarna volgt een verdieping op het thema regionale samenwerking en regionale mobiliteitsvorming (RMC). 

Meer informatie over Regionale samenwerking en regionale mobiliteitsvorming

Masterclass Regionale aanpak lerarentekort vo/mbo

Deze masterclass is de eerste in een reeks die Voion organiseert. In het voorjaar van 2020 worden nog een aantal masterclasses georganiseerd, zoals:

  • Masterclass professionaliseren, oriënteren, opleiden en begeleiden
  • Masterclass zij-instroom en andere nieuwe doelgroepen: de klantreis
  • Masterclass innovatie en anders organiseren